Murphyn laki

Älylliset pohdiskelut metafyysisistä ja abstrakteista aiheista.
User avatar
Pecador
Posts: 5
Joined: Mon Aug 22, 2016 2:19 pm

Murphyn laki

Post by Pecador »

Tämmöinen kevyempi aihe.
Oletteko huomanneet elämässänne kyseistä lakia. Kun asiat alkavat mennä päin pyllyä, ne myös menevät päin pyllyä. :D
Itse olen huomannut sen kerta toisensa jälkeen. Päivästä toiseen.
Välillä ihan tuntuu, että tänään voisi alkaa jo valmiiksi miettimään, mikä huomenna menee pieleen. :lol:
Voisiko siis kyseessä olla kenties kirous. Jonkun korkeamman voiman aikaansaannos. Jokin, millä se koettelee meitä?
Kuulostaisi jopa järkevältä mielestäni.
Abhavani
Posts: 45
Joined: Thu Feb 12, 2015 1:11 pm

Re: Murphyn laki

Post by Abhavani »

Pecador wrote:Tämmöinen kevyempi aihe.
Oletteko huomanneet elämässänne kyseistä lakia. Kun asiat alkavat mennä päin pyllyä, ne myös menevät päin pyllyä. :D
Itse olen huomannut sen kerta toisensa jälkeen. Päivästä toiseen.
Välillä ihan tuntuu, että tänään voisi alkaa jo valmiiksi miettimään, mikä huomenna menee pieleen. :lol:
Voisiko siis kyseessä olla kenties kirous. Jonkun korkeamman voiman aikaansaannos. Jokin, millä se koettelee meitä?
Kuulostaisi jopa järkevältä mielestäni.
Voihan tämän usein havaita paikkansapitäväksi, mutta enemmän koen kuitenkin että asiat menevät niin kuin pitääkin. Ja toisinaanhan ne menevät päin honkia, jotta voimme oppia vastoinkäymisistä ja myös vahvistaa kykyä sietää painetta.

Työskentelen vilkkaassa varastossa päivätöikseni, jossa suhtaa isot ja vaaralliset koneet ahtaissa tiloissa suhteellisen kovalla tilannenopeudella. Suhatessa kuljetellaan vaarallisen suuria ja painavia kuormia, näkyvyys on jykevimmissä laitteissa kaikista huonoin, juuri kukaan ei erityisesti välitä turvallisuussäännöstöstä, vaikka trukkien vilinän keskellä työskentelee myös ihmisiä ilman konetta jaloin ja käsin. Läheltä piti -tilanteet ovat niin tavallisia, ettei niistä kukaan juuri säikähdä eivätkä ne ketään juuri hetkauta - ja hämmästyttävää kyllä, yhteentörmäykset ja vakavat tapaturmat ovat todella harvinaisia. Tämän kaiken perusteella pidän itse pikemminkin jotain selittämätöntä hyvää tuuria paljon murphyn lakia todellisempana ja ihmeellisempänä mysteerinä. Sitä, kuinka alituisesen suuren tapaturmariskin alla tapahtuu kuitenkin haavereita niin mitättömän vähän suhteessa mahdollisiin tilanteisiin.

Ihmisiä myös meinaa jäädä auton alle varmasti useammin kuin todella jää, ja niin edelleen.

Murheellista on, että koska tällainen "anti-murphyn" laki ei jätä itsestään jälkiä, muistoja tai traumoja - jää sen hiljainen ja kaikkiallinen läsnäolo tavallisimmin kokonaan havaitsematta.
User avatar
Pecador
Posts: 5
Joined: Mon Aug 22, 2016 2:19 pm

Re: Murphyn laki

Post by Pecador »

Abhavani wrote:... jää sen hiljainen ja kaikkiallinen läsnäolo tavallisimmin kokonaan havaitsematta.
Hieno optimistinen ajattelutapa. Vaikka sitä skeidaa niskaan jatkuvasti sataakin. Ehkä sitä on jotain hyvääkin. Ja onkin. Ikävän usein ihminen keskittyy niihin huonoihin asioihin. Mutta toki on niitäkin aikoja, että vaikka kuinka yrittää ja yrittää, päivästä toiseen,, niin asiat menevät oppikirjan mukaisesti, eli päin pyllyä. :) Se mikä ei tapa, se vahvistaa. Haluan uskoa, että silläkin on joku tarkoitus. Kun tarpeeksi elämässä sitä skeidaa kestää, ihmisestä kasvaa niin vahva, ettei sitä pysty enää satuttamaan pikkumurheet. Eli.. Kärsimyksestä löytyy valaistuminen, onni, kokemus ja järki ja viisaus. Vaikka elämä kuinka pimeältä tuntuukin. Todellisuudessa tarkoitus on ehkä vain valon löytäminen. :) Miten muuten ihminen sitä oppisi kuin kärsimyksen kautta. Tarpeeksi paskaa niskaan, niin alkaa löytämään ilot pienistä (miksei isoistakin) asioista. Se vaan pitää tajuta.
Abhavani
Posts: 45
Joined: Thu Feb 12, 2015 1:11 pm

Re: Murphyn laki

Post by Abhavani »

Pecador wrote:Se vaan pitää tajuta.
Nämä sanat aikalaillaan kiteyttää kaiken minkä totesitkin. Asennettaan voi kehittää ja "treenata" suhtautumaan niin myötä- kuin vastoinkäymisiin yhtäläisinä rikkauksina. Tietenkään kiperimmän haasteen keskellä paineen ollessa suurimmillaan, ei ole mahdollista (eikä tarpeenkaan) iloita että hehei, tälläkin kokemuksella on kasvattava merkitys, mutta vähintäänkin voi pysyä niin rauhallisena ja päättäväisenä kuin suinkin. Aina on syytä muistaa ettei mikään kestä loputtomiin, mikä kriisin vallitessa ja voimien ollessa vähäiset, helposti unohtuu. Vastoinkäyminenkin päättyy aikanaan, se on varmaa. Miten se päättyy, selviää aikanaan. Myötämäen vallitessa taas sen tietoinen ylläpitäminen niin kauan kuin mahdollista, tarjoaa yhtäläisen haasteen. Sillä myöskään onnen hetki ei kestä ikuisesti, mutta sen väliaikaisuuden "pitkittäminen" edellyttää yhtälailla luottamusta ja rohkeutta.

Ainoastaan pessimismi ja jatkuva negatiiviseen takertuminen on paitsi itseäänravitseva, myös itseään toteuttava elämänasenne. Valintana se on myös kaikista helpoin.
Tähti
Posts: 219
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Murphyn laki

Post by Tähti »

Mun mielestä Murphyn lakiin tiivistyy aika paljon kiire ja ristiriitaiset halut.

Ensin halutaan jotain, sitten koitetaan monesti perua haluaminen, tai halutaan päinvastaista jne. Kaiken lisäksi on yleensä vähän kiire vielä näissä. Harvemmin tulee mietittyä kovin tarkkaan mahdollisesti toteutuvien halujen varjopuolia.

Juha Vuorinen tiivisti aika hyvin kiireestä: "KIIRE – Merkki siitä, että on syöksymässä hirmuvauhtia yhä kauemmas oikeasta onnellisuudesta."

http://hidastaelamaa.fi/2015/08/juha-vu ... nnellinen/
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Re: Murphyn laki

Post by Nefastos »

Abhavani wrote:Ainoastaan pessimismi ja jatkuva negatiiviseen takertuminen on paitsi itseäänravitseva, myös itseään toteuttava elämänasenne. Valintana se on myös kaikista helpoin.


Että elämä todellakin aina ja kaikkialla menisi pääsääntöisesti pieleen ei ole totta, mutta okkultismin perusideoihin kuuluu ajatus helpommista ja vaikeammista sykleistä, ja edelleen syklien (ajanjaksojen jotka eivät kulje lineaarisina keihäinä eteenpäin tuntemattomaan, vaan kietoutuvat toisiinsa ja laajempiin rakenteisiin) sisäkkäisyyksistä. On siis olemassa esimerkiksi lyhyempiä erityisen haastavia ajanjaksoja, jolloin todellakin hyvin monet toisiinsa liittymättömät asiat kuin yhteisestä sopimuksesta alkavat luhistua, vaikka niillä ei näy olevan minkäänlaista keskinäistä yhteyttä. Laajempana syklinä tällainen aika voi hyvin olla myös yhden ihmisen koko elämän ajanjakso, tai jopa sellaisen makrokosminen vastaavuus Kali Yuga, joka kestää peräti 432 000 vuotta. Noiden liki puolen miljoonan vuoden (jotka muuten muodostavat vain 10 % itämaisen esoterian koko syklistä, eli sub specie aeternitatis ovat suhteellisen nopea jakso...) on kuitenkin monien subjektiivisten ajanjaksojen moninaisuus, niin että ani harvoin "murphylainen" kosmos pääsee iskemään ihmiseen koko voimallaan. Välillä sellaista kuitenkin tapahtuu. Astrologi sanoisi, että tuolloin henkilön - tai asian - elämään nähden tähdet ovat vaikeassa vaiheessa. (Kaikki sykliajattelu on tietyssä mielessä astrologista, eli perustuu kulmasuhteisiin sisäisissä ja ulkoisissa "taivaankappaleissa", so. arkkityyppien edustamissa energioissa, jotka ovat toisiinsa nähden rytmisissä laskettavissa olevissa suhteissa.)

Juuri tästä syystä olen kuitenkin Abhavanin kanssa samaa mieltä: jäädä murjottamaan kaiken ikävyyteen on helpoin vaihtoehto. Valittaminen tarkoittaa osaltaan, että ihminen työntää omaa pahaa oloaan muiden päälle, mitä tulisi käyttää toimintametodina hyvin harvoin. Se on myös huomion kiinnittämistä negatiiviseen, ja kuten okkultisti tietää, huomion kohdistaminen on kaikkein tehokkain energisoimisen tapa. Jatkuva kiinteä mielenkiinto vaikeuteen siten lisää vaikeutta, siinä missä myönteistä ajattelya voi & tulisi - tiettyyn rajaan saakka - käyttää aivan neutraalisti instrumenttina. Ainakin omassa elämässäni on aivan jatkuvasti vaiheita, joissa positiiviset tunteet joutuu aivan mekaanisesti synnyttämään, eikä toista, "kielteisyyden hyväksyvää" vaihtoehtoa varsinaisesti ole (koska en koe itsemurhaa toivottavana ratkaisumallina). Harva sentään kuvittelee, että tämä tarkoittaisi silmien ummistamista maailman vaikeuksilta. Epätoivo eri muodoissaan on kuitenkin suurin synti, toisin sanoen, henkistä elämää eniten vaikeuttava asia.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
Tähti
Posts: 219
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Murphyn laki

Post by Tähti »

Toi Nefastoksen positiivisten tunteiden luominen vähän ponnistelemallakin on kyllä hyvä idea, aiemmin kyllä tuntui että meni jotenkin teeskentelyn tuntuiseksi välillä, nyt oppinut ton taidon vähän paremmin. Ei välttämättä tarvitse edes aina tarkoittaa perinteistä positiivista ajattelua.


Mulla on tulostettunakin joitain, mitkä voi auttaa haastavissa elämäntilanteissa. Esim tämä Anna Vitalin kuva Why people give up.
Attachments
image.jpeg
image.jpeg (54.75 KiB) Viewed 2583 times
User avatar
Thelithiz
Posts: 90
Joined: Mon Apr 11, 2016 10:04 am

Re: Murphyn laki

Post by Thelithiz »

Onhan niitä kausia jolloin kaikki tuntuu menevän huonosti ja itse asiassa meneekin vaikka miten siihen suhtautuisi. Toki ogelmat ja vaikeudet ovat niitä vain kokijan mielessä, harhaa niin sanotusti. Kaikkea on kuitenkin juuri sen verran kuin pitääkin. Mitään ei mielestäni silti pidä eikä voikaan vääntää väkisin eikä syyllistää itseään tai muita. Tunteita minusta kaikkein vähiten kannattaa pakottaa, ne on vain ottaettava avosylin vastaan.

Murphyn lakiin sinänsä harvoin törmään, mutta mikä lie se kummallinen ilmiö, että kun jotain ajattelee, vaikkapa jokin biisi putkahtaa pitkästä aikaa mieleen, niin kohta sen jo kuulee radiossa. Jos tapaa jonkun, eiköhän joku tästä tietämätön jo puhu hänestä. Ajattelemani henkilö soittaa, joku muu kertoo saman idean jonka itse sain. Usein vain jokin asia tulee monesti lyhyellä aikavälillä sanottua sanojien tietämättä muiden siitä puhuneen jne. Tämä on hyvin ärsyttävää, onneksi sitäkin sattuu lähinnä kausittain. Jokus vaikuttaa jopa ettei se olisi sattumaa. Ovatko muut huomanneet?
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Murphyn laki

Post by Kenazis »

Thelithiz wrote:Murphyn lakiin sinänsä harvoin törmään, mutta mikä lie se kummallinen ilmiö, että kun jotain ajattelee, vaikkapa jokin biisi putkahtaa pitkästä aikaa mieleen, niin kohta sen jo kuulee radiossa. Jos tapaa jonkun, eiköhän joku tästä tietämätön jo puhu hänestä. Ajattelemani henkilö soittaa, joku muu kertoo saman idean jonka itse sain. Usein vain jokin asia tulee monesti lyhyellä aikavälillä sanottua sanojien tietämättä muiden siitä puhuneen jne. Tämä on hyvin ärsyttävää, onneksi sitäkin sattuu lähinnä kausittain. Jokus vaikuttaa jopa ettei se olisi sattumaa. Ovatko muut huomanneet?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Synkronisiteetti

Itsellä oli joskus vuosia sitten Ervastin kirjojen kanssa tällainen. Innostuin niitä etsimään ja lukemaan. Löysin oikeastaan joka kerta kirpputorilta jonkun/joitain Ervastin kirjoja mitä minulla ei ollut. Usein vielä juuri niitä mitä olin etsimässä. Tämän episodien sarjan jälkeen en ole yhtäkään nähnyt vaikka koluankin eri kirjahyllyjä suhteellisen usein. On muitankin kokemuksia, muttä tämä oli pitkään kestävä ja hyvin mieleenpainuva. Jokin energeettinen thing might be this.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Thelithiz
Posts: 90
Joined: Mon Apr 11, 2016 10:04 am

Re: Murphyn laki

Post by Thelithiz »

Usein se kai on vain sitä että panee merkille asian joka on esillä elämässä. Kun esim. hankin tietynrotuisen koiran, samanlaisia alkoi näkyä joka paikassa vaikka aiemmin en muistanut nähneeni yhtään. Tähän perustuu varmaan "rahanlöytämistaian" tapaiset temput: haluamaansa alkaa alitajuisesti etsimään. Enpä ole onnistunut simuloimaan ilmiötä, voisin kyllä kokeilla joskus enemmän ;)
Locked