Tämän foorumin käytännöt

Keskustelu Azazelin Tähden kirjoista, lehdistä, artikkeleista.
Locked
User avatar
Nefastos
Posts: 3029
Joined: Mon May 24, 2010 10:05 am
Location: Helsinki

Tämän foorumin käytännöt

Post by Nefastos »

Kuten olette huomanneet, joitakin uudistuksia on hiljattain otettu käyttöön sekä tällä että englanninkielisellä foorumilla.

Ensinnäkin, Azazelin Tähden jäsenten käytössä on oma alueensa, jossa läpikäydään osa seuran sisäisistä asioista.

Toiseksi, mahdollinen jäsenyys veljeskunnassa näkyy nyt nimimerkin alla viestitiedoissa. Jäsenillä on tunniste "Frater" (veli) tai "Soror" (sisar) nimensä yhteydessä; ei-jäseniltä tämä tunniste puuttuu. Lisäys koettiin tarpeelliseksi, koska ajoittain jäsenyys tällä foorumilla oli erehdytty sekoittamaan jäsenyyteen itse Azazelin Tähden seurassa.

Kysykää, keskustelkaa, viihtykää! Monenlaiset mielipiteet ovat tervetulleita.
Faust: "Lo contempla. / Ei muove in tortuosa spire / e s'avvicina lento alla nostra volta. / Oh! se non erro, / orme di foco imprime al suol!"
obnoxion
Posts: 1806
Joined: Tue May 25, 2010 7:59 pm

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by obnoxion »

Tänään kirjautuessani foorumille, uusia viestejä oli valtava määrä, suurin osa niistä yhden ja saman nimimerkin lähettämiä.

Ainakaan minulla on tuskin koskaan aikaa käydä läpi toistakymmentä ketjua kerralla, tai sen paremmin seuloa mihin ketjuihin minulla voisi olla sanottavaa. Tällaisessa tilanteessa minulla ei ole mahdollisuutta seurata foorumin keskusteluja käytännössä lainkaan.

Liian kiivas viestittely tyrehdyttää ja köyhdyttää keskustelun. Ethän tuki foorumiamme viestitulvalla!
One day of Brahma has 14 Indras; his life has 54 000 Indras. One day of Vishnu is the lifetime of Brahma. The lifetime of Vishnu is one day of Shiva.
Tähti
Posts: 219
Joined: Wed Oct 15, 2014 11:00 am

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Tähti »

Ehkä Shivaprasaada voisi miettiä joko yhtä (tai muutamaa) ehdottomasti tärkeintä juttua, ja koittaa saada ne toimimaan ihan superhyvin, aina voi miettiä vaikka uusia innovaatioita omaan tiedonvälitykseensä. Harva kirjailijakaan julkaisee samana päivänä 10 kirjaa, tai muusikko 10 levyä.

Semmoinen tietty laatu säilyisi helpommin kun miettisi, mikä on merkitykseltään ehdottomasti kovin juttu, ja sitten vielä mahdollisesti kehittäisi salaisessa medialaboratoriossaan muutaman uuden innovaation tiedonvälitykseen, niin että muillekin välittyisi helpommin näiden juttujen merkitys ja kiinnostavuus.
Vanadís

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Vanadís »

Moderointi on laittanut varoituksen henkilöille, jonka postaamismäärä on karannut lapasesta. Aiemmin foorumia ei ole juurikaan moderointu, mutta nyt jatkossa tarvittaessa seuraa: huomautus, varoitus ja seuraavaksi käyttäjätunnusten määräaikainen jäädyttäminen.

Eli huomioikaa muut ja pysykää kohtuudessa viestimäärissä. Jos jokin asia askarruttaa, niin omasta foorumikäytöksestä voi laittaa privaviestiä minulle ja keskustelemme asioista muiden moderaattoreiden kanssa.
User avatar
Fatuus
Posts: 135
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Fatuus »

obnoxion wrote: Tue Mar 21, 2017 6:32 pm Liian kiivas viestittely tyrehdyttää ja köyhdyttää keskustelun. Ethän tuki foorumiamme viestitulvalla!
Vanadís wrote: Wed Mar 22, 2017 11:01 am Moderointi on laittanut varoituksen henkilöille, jonka postaamismäärä on karannut lapasesta. Aiemmin foorumia ei ole juurikaan moderointu, mutta nyt jatkossa tarvittaessa seuraa: huomautus, varoitus ja seuraavaksi käyttäjätunnusten määräaikainen jäädyttäminen.

Eli huomioikaa muut ja pysykää kohtuudessa viestimäärissä.
Lienee aihetta nostaa tätä näkökulmaa esille. On erittäin hienoa ja arvokasta että meillä on aktiivisia kirjoittajia usein niin nukuksissa olevalla foorumilla, mutta valtava äkillinen yhden kirjoittajan postausmäärä ei kannusta hengittävään keskustelukulttuuriin. Tätä ongelmaa on ilmennyt nyt useammalla foorumin käyttäjällä viime aikoina. Vältetään tuplapostauksia ja one-linereita, pidetään mielummin painoarvo viestien sisällössä kuin määrässä. Vaalitaan yhdessä tämän erityisen keskustelualueen laatua ja ilmapiiriä. Kiitos huomaavaisuudesta ja suhteellisuudentajusta!
Gangleri

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Gangleri »

Fatuus wrote: Fri Jul 09, 2021 7:51 pmLienee aihetta nostaa tätä näkökulmaa esille. On erittäin hienoa ja arvokasta että meillä on aktiivisia kirjoittajia usein niin nukuksissa olevalla foorumilla, mutta valtava äkillinen yhden kirjoittajan postausmäärä ei kannusta hengittävään keskustelukulttuuriin. Tätä ongelmaa on ilmennyt nyt useammalla foorumin käyttäjällä viime aikoina. Vältetään tuplapostauksia ja one-linereita, pidetään mielummin painoarvo viestien sisällössä kuin määrässä. Vaalitaan yhdessä tämän erityisen keskustelualueen laatua ja ilmapiiriä. Kiitos huomaavaisuudesta ja suhteellisuudentajusta!
Itse ainakin yksi syyllisistä tähän, ja haluankin kertoa yhden olennaisen syyn toimintatapani takana, joka voi tehdä sitä ymmärrettävämmäksi: Ensimmäinen syy on se, että saatan käydä foorumilla useamman kerran päivässä, ja sen vuoksi saatan jatkaa siitä mihin viimeksi jäin, vaikka keskusteluun ei olisikaan tullut lisää viestejä sinä aikana; syy miksi minulta ei nähdä usein pitkiä valleja tekstiä yhdessä viestissä "syvällisesti harkittuna" vaan joskus monta lyhyttäkin peräkkäin puolestaan johtuu yleensä ottaen siitä, että sairauteni vuoksi mieleni ei kykene kovin hyvin keskittymään yhteen asiaan kovin pitkän aikaa kerrallaan (yleensä 15-30 minuuttia maksimissaan). Olen ymmärtänyt, että tämä on tulkittu monien toimesta impulsiiviseksi käytökseksi, jota se toki osittain onkin, mutta tärkeimpänä syynä on kuitenkin tämä mainitsemani hankaluus keskittyä.

Toinen syy on tietysti perisuomalaisesti alkoholi, jonka vaikutuksen alaisena minun on hankala pidätellä itseäni monessakin suhteessa, ja välillä tännekin pienessä sievässä kirjoittelen. Tulisi kai juomisen aikana pysytellä foorumilta kokonaan poissa niin en rikkoisi etikettiä niin helposti. Tämä nyt on tietenkin varsin surkea selitys, mutta en sillä kuitenkaan pakene vastuutani, vaan mainitsen sen yksinkertaisena käytökseeni vaikuttavana tosiseikkana.

Ehkäpä otankin tästä harjoitteen itselleni jatkossa, ja pyrin kehittämään keskittymiskykyäni ja tekemään pidempiä yksittäisiä vastauksia, sekä pysyttelen humalassa ollessani poissa foorumilta. Ainakin lupaan kiinnittää asiaan huomiota.

Kiitos siis ystävällisestä huomatuksesta Fatuus, ja pahoittelut vielä jos itseni antama vaikutelma on ollut töykeä tai olen rikkonut etikettiä.
User avatar
Fatuus
Posts: 135
Joined: Thu May 27, 2010 1:52 pm

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Fatuus »

Kiitos vastauksesta ja reflektiosta Gangleri! Tilanne on tosiaan näyttäytynyt välillä ongelmallisena & "viihteellä" kirjoittelu ei ole jäänyt huomaamatta. Mutta hyvä kuulla jos ryhtiliiketttä on tiedossa arvostuksesta foorumia ja yhteistä työtä kohtaan. Hyvä että olet mukana :)

Tämän foorumin ja sen keskustelun taso on jo ihan maailman mittakaavalla pysynyt tähän asti varsin laadukkaana. Asiallista, asiantuntevaa ja maltillista henkisten ja okkulttisten teemojen käsittelyä on tarjolla tässä muodossa hyvin vähän. Tehdään siis oma osamme keskustelijoina ja moderaattoreina jotta rima kirjoittamiseen pysyy positiivisesti haastavana – avoimena, kunnioittavana ja keskustelevana. Tämä foorumi palvelee tietyllä tapaa Azazelin Tähden temppelin esipihana, ja toivottavasti sen ilmapiiri voisi pitää yllä oikeanlaista jännitettä ja arvokkuutta myös jatkossa. Pieni itsensä haastaminen sisällön tuottamisessa voi palvella odottamattomasti asioista kiinnostuneita lukijoita vielä vuosikymmenien päästä. Foorumi on erittäin mahdollistava ja ihmisiä laajalti tavoittava väline henkisen Työn tekemiseen. Tämä on yksi näkökulma osallistumiseen, joka kannattaa pitää mielessä – kantoi kirjoittajat Azazelin Tähden jäsenkirjaa tai ei, se ei ole lopulta tärkeää.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki uudet keskustelijat!
Seferoth
Posts: 186
Joined: Sun Jun 27, 2021 12:18 am

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Seferoth »

Keskusteltuani Frater Nefastoksen kanssa asiasta olen alkanut hyväksymään jo paremmin tämän käytännön ja näkemään pointtinne. En voi sanoa että 100% tuen tätä näkemystä mutta siinä määrin kyllä että tulen noudattamaan sitä ja pysymään niissä säännöissä joita laaditaan. Pahoittelen kuitenkin aiheuttamaani mahdollista häiriötä, tämä ei ole ollut tarkoitukseni.
Gangleri

Re: Tämän foorumin käytännöt

Post by Gangleri »

Fatuus wrote: Sat Jul 10, 2021 12:02 pmMutta hyvä kuulla jos ryhtiliiketttä on tiedossa arvostuksesta foorumia ja yhteistä työtä kohtaan. Hyvä että olet mukana :)
Ensi viikolla koittavien syntymäpäivien kunniaksi ajattelin antaa 40 -vuotislahjaksi itselleni raittiimman elämän, joten ryhtiliike on tiedossa niin foorumikirjoittelun kuin muunkin elämän suhteen.

Noin muutoin olen silloin tällöin tainnut kokoontua temppelin esipihalle siellä majailevien sadhujen ja pussikaljoittelijoiden kanssa koputtelemaan temppelin etuoveen ja huutelemaan ovella siinä toivossa, että joku sisällä olijoista olisi halukas keskustelemaan. :-)
Locked