Okkultistin nomenklaturaa yleiskieleen

Rituaalit, loitsut, rukoukset, meditaatioharjoitukset ja maagiset teot.
Locked
User avatar
Smaragd
Posts: 1120
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Okkultistin nomenklaturaa yleiskieleen

Post by Smaragd »

Kirjallisuuskeskustelumme herätteli kysymään millaisia okkultistin termejä soisit ujutettavan valtakulttuurin käyttöön kulttuurillisten harppausten edesauttamiseksi, ja miten perustelet asian?
"Would to God that all the Lord's people were Prophets”, Numbers 11:29 as echoed by William Blake
Kenazis
Posts: 811
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:57 pm
Location: Satakunta - Limbo

Re: Okkultistin nomenklaturaa yleiskieleen

Post by Kenazis »

Smaragd wrote: Tue Apr 12, 2022 3:42 pm Kirjallisuuskeskustelumme herätteli kysymään millaisia okkultistin termejä soisit ujutettavan valtakulttuurin käyttöön kulttuurillisten harppausten edesauttamiseksi, ja miten perustelet asian?
Mortifikaatio tulee mieleen sellaisena, jonka idea olisi tälle ajalle erittäin oleellinen. Onhan nykyään jo tullut enemmän pinnalle idea sekä turhasta luopumisen hyödyllisyydestä ja samoin materiaalinen omistaminen on ehkä vähän menettänyt hohtoaan. Mortifikaatio yhdistäisi monia luopumiseen, eheytymiseen ja voimaantumiseen liittyviä piirteitä, kun esim. pelkkä luopuminen kuulostaa helposti pelkältä uhraukselta ja voimaantumisesta helposti unohtuu se luopumisen ja uhrauksen idea.
"We live for the woods and the moon and the night"
User avatar
Smaragd
Posts: 1120
Joined: Thu Jan 09, 2014 4:27 am

Re: Okkultistin nomenklaturaa yleiskieleen

Post by Smaragd »

Kenazis wrote: Fri May 06, 2022 11:02 am Mortifikaatio tulee mieleen sellaisena, jonka idea olisi tälle ajalle erittäin oleellinen. Onhan nykyään jo tullut enemmän pinnalle idea sekä turhasta luopumisen hyödyllisyydestä ja samoin materiaalinen omistaminen on ehkä vähän menettänyt hohtoaan. Mortifikaatio yhdistäisi monia luopumiseen, eheytymiseen ja voimaantumiseen liittyviä piirteitä, kun esim. pelkkä luopuminen kuulostaa helposti pelkältä uhraukselta ja voimaantumisesta helposti unohtuu se luopumisen ja uhrauksen idea.
Hyvä ehdotus ja muistelen jopa nähneeni jossain suht yllättävässä suunnassa tätä sanaa käytettävän. Tämä tuo mieleen kuinka kulttuuria laajemmin muuttamiskykyiset termit tulee olla kenties tarpeeksi hyviä, ja ajanhenkeenkin jossain määrin sopivia, jotta termit voitaisiin ottaa omaksi. Toisaalta vaativammat termit myös vaativat kulttuuria muuttumaan enemmän, mikä on usein myös oikein myönteinen asia, joskin se voi hukkua etäälle laajemmasta käytännöstä.

Tämän ehdotuksen myötä silmieni edessä välähteli kuvia Suomesta, jossa olisi jonkinlainen satanistinen katolilaisuus läsnä kulttuurissa. :D Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että valtakulttuurin kautta yleinen uskonnollisuus olisi hyvin lähellä ihmisiä, minkä käytänteitä he voisivat omaksua elämäänsä sitä myötä kun kokevat uskonasioiden tarpeellisuuden nousevan. Eli yksilöllinen tahti ja toiseuden edessä kestämättömien itseyden rakennelmien kuolettaminen olisivat hyvin selkeitä perusasioita, joihin kurottaminen ei olisi mitään pienten piirien löytämiä jalokiviä, vaan osa yleistä kulttuuria ja niiden harjoitusmetodit helposti omaksuttavissa.
"Would to God that all the Lord's people were Prophets”, Numbers 11:29 as echoed by William Blake
Locked